25 mars, 2021 hedvig 0Comment

Scrapbooking är för många något de gör på hobbynivå. Det går fint att börja scrapbooka med det man har hemma – lim, sax och en bok att samla sina scrapbooks i är det som är det mest grundläggande. Men allt eftersom du lär dig tekniker och vilken stil du tycker om så kan du avancera. I den här artikeln får du tips på hur du kan ta ditt scrapbookade till nästa nivå.

Kalligrafi och typsnitt

Många som tycker om att pyssla har även en snygg handstil, medan andra behöver öva för att få en snygg handstil. Du kan till exempel leta upp olika typsnitt på nätet och försöka efterlikna dem för att sedan skriva i din scrapbook. Förutom moderna typsnitt och din egen handstil kan du ta ditt scrapbookade till nästa nivå genom att lära dig kalligrafi. Det finns guider på internet och böcker du kan köpa för att lära dig. Du kan köpa särskilda kalligrafipennor hos Highlights vars sortiment består av kalligrafipennor och annat material som är bra och snyggt att använda till scrapbooking.

Material

Om du inte redan har upptäckt det så finns det en hel marknad för material för scrapbooking. Det finns olika klistermärken, tejp, pennor, band och papper du kan använda till att scrapbooka. Om du vill att din scrapbook ska vara något mer unik kan du leta efter material på second hand. På second hand finns massor av olika band, tyger, gamla vykort, bokmärken och andra saker som kommer att göra sig snygga i din scrapbook.

Hitta andra scrapbookare

En annan sak som kan göra att du känner dig mer inspirerad till att scrapbooka är att vara i kontakt med andra som delar ditt intresse. Internet är en fantastisk källa när det kommer till att knyta nya kontakter. Det finns både Facebookgrupper, forum och sociala medier där du kan se hur andra har scrapbookat. Du kan också fråga om råd när du inte har några idéer och byta, köpa och sälja material med andra scrapbookare.

Hitta inspiration

För att ta ditt scrapbookande till nästa nivå behöver du ha inspiration för det. Förutom sociala medier så är internet också en bra källa för att hitta idéer och inspiration.