14 februari, 2021 hedvig 0Comment

Om du har bitar av tapeter som blivit över sedan du tapetserade om senast ska du inte kasta dem – åtminstone inte om du är intresserad av olika typer av pyssel. I det här inlägget ska jag ge dig ett antal olika tips för vad du kan göra med tapetpapper. Tapeter har egenskaper som gör att de lämpar sig särskilt väl för pyssel. Tapeter är gjorda av tjockt papper som ska tåla tuffa tag, vilket gör dem enkla att vika samtidigt som resultatet blir hållbart.

Har du inget tapetpapper liggande men känner ändå att det skulle vara ett intressant material att pyssla med? Då hittar du ett brett sortiment av vackra tapeter hos Familjetapeter.se. Där finns mängder av tapeter i underbara mönster som gör sig inte bara på väggar utan också som dekorativa pynt.

Använd tapeter som väggdekorationer

Tapeter som väggdekorationer? De ska ju sättas upp på väggarna tänker du. Här syftar jag såklart inte på att sätta upp tapeterna på väggarna på det sätt man typiskt gör. Ett alternativ är att du använder tapeter med särskilt vackra mönster och sätter upp dem i en tavelram. Det funkar alldeles utmärkt att rama in tapetpapper också, skär bara ut det rakt och snyggt precis som om du skulle sätta upp det på väggen.

Tapeter som lampskärmar

När piffade du senast upp lampskärmarna hemma? Ett kreativt sätt att använda tapetpapper på är att limma fast det på en lampskärm som sett bättre dagar. Alternativt kan du för en väldigt liten penning köpa en begagnad lampskärm på second hand. Du har också möjligheten, om det passar, att använda samma tapetpapper som du har på väggen på en lampa. Det kan vara ett schysst sätt att matcha inredningen med tapeterna. Ett snyggt alternativ kan vara att sätta tapetpappret på insidan av lampskärmen.

Dekorera dina krukor

Börjar du tröttna på utseendet på dina vanliga lerkrukor? Då kan du använda bitar av tapetpapper för att piffa upp dem. Det enda du behöver är rester av tapetpapper och ett passande lim. Riv loss bitar av tapetpapper och applicera dem på krukorna, stryk lim över och vänta på att det torkar. Här kan du använda bitar av olika tapetpapper för att ge ett lite mer levande intryck.

Tapeter som presentpapper

Har du, liksom jag, någon gång gett dig ut för att köpa presentpapper och gått hem smått besviken med insikten att det mesta som erbjuds i form av presentpapper är rätt tråkigt och intetsägande? Om ett tapetpapper är fint nog att sätta upp på väggen är det fint nog att slå in en present med.