9 oktober, 2016 hedvig 0Comment

Det finns massor av andra svenskar som pysslar med scrapbooking och runt om i landet arrangeras träffar och mässor i ämnet. Företag och drivna privatpersoner arrangerar miniträffar, bjuder in duktiga scrapbookare, håller seminarier och workshops.

I både Göteborg och Avesta hölls mässa i oktober 2016. I Göteborg lät Design in Papers Meet & Greet besökarna lära känna olika butiker, delta i kurser med både svenska och utländska inspiratörer och delta i en träff med 300 andra människor med samma intresse. Här fanns även ett pröva-på-bord där man kunde få tips, idéer och demonstrationer av diverse produkter samt göra sitt eget jul- eller gratulationskort. I Avesta så arrangerad Engströms Artstudio en mässa där en stor outlet bjöd in till fyndshopping och där man via olika demonstrationer kunde få inspiration.

I maj 2017 arrangeras återigen Stockholm Hobby & Craft Event vilket sägs vara en av världens största pysselträffar – samtidigt Ladies scrapbooking, considering ribbons and trims on photograph.som det är en mässa. Här träffas de som är intresserade av scrapbooking, garner och pärlor, nybörjare som erfarna. Vid sidan av att pyssla själv, det finns en mängd pysselbord, så kan man delta i workshops och seminarier och inspireras av proffs.

Många av dem som arrangerar kurser välkomnar också barn. Ofta har man svårt att hitta en gemensam hobby, en aktivitet som passar såväl vuxen som barn och då kan scrapbooking rekommenderas. Alla jobbar utifrån sina egna förutsättningar och preferenser och det är lätt att förstå hur man gör. Med scrapbooking så kan man tillsammans skapa familjens julkort eller årsbok eller helt ägna sig åt sitt eget projekt och barnen utvecklar sin kreativitet.

Då det gäller scrapbooking för barn rekommenderas att hålla det enkelt. Det blir lätt rörigt, kladdigt och för mycket att städa och det sistnämnda brukar inte vworld travel collageara populärt. Begränsa tillgången till material, det vill säga köp inte in för mycket eller ta inte fram allt som finns. Tag fram det som du inte är rädd om och som inte var alltför dyrt. Beroende på ålder ser man över verktygen; skall barnen använda saxar och skärverktyg, finns det risk att de stoppar limmet i munnen och så vidare. Plocka fram material som barnen tycker om; står rosa, glitter och fjärilar högst på topplistan är det värt att ha just detta tillgängligt. Visa barnen – de lär sig fortare än man tror.