13 april, 2021 hedvig 0Comment

Speglar kan låta som ett väldigt ovanligt material när det kommer till pyssel men det går faktiskt att vara kreativ och göra personliga varianter. Du har säkerligen flera speglar i hemmet och om du vill går det att göra dem mer intressanta med olika former av pyssel. Våga skapa din helt egen spegel och gå inte bara efter vad alla andra har. Här kommer tips på några enkla projekt som du kan börja med.

Gör en unik bordsspegel

Om det är första gången du ska pyssla med speglar är det en fördel att börja med en lite mindre modell. En bordsspegel är perfekt till ditt sminkbord eller till ett annat litet bord i ditt hem. Börja med att köpa hem en större spegel som du sedan skär i valfri form. Varför inte en rolig triangel som blir en snygg detalj på bordet? Gör även en rolig fot som spegeln kan placeras i. Se bara till att den blir stabil så att spegeln står stadigt på bordet. Ett klot med en platt botten är ett bra exempel på detta. Här kan du verkligen låta fantasin flöda och designa något som passar med resten av inredningen i ditt hem.

Pynta din spegel med snören

Ett annat tips är att köpa en färdig spegel och pynta den på ett unikt sätt. Hos BGA hittar du en uppsjö av snygga speglar som ligger till grund för ditt pynt. De har bland annat runda speglar, speglar du ställer på golvet och sådana med belysning. Du kan enkelt sortera dem så du hittar den variant du är ute efter. När du sedan beställt hem den perfekta spegeln kan du börja pyssla. Det finns en teknik som heter makramé. Det betyder att du kan binda ihop snören på olika sätt så det blir ett slags mönster. Detta färdiga snöre kan du sedan knyta fast på din spegel. Det är perfekt för dig som vill skapa en bohemisk stil i hemmet. Här kan du också experimentera med olika färger och detaljer. Se bara till att spegeln verkligen hänger fast ordentligt innan du börjar knyta snöret runt den.

Gör din egen spegelkub

Hur häftigt är det inte med en spegelkub som kan stå som prydnad på ett bord? Den ser väldigt exklusiv ut men den är faktiskt inte så svår att göra. Det enda som behövs är sex stycken bitar som du skär ut som kvadrater. Dessa ska alla vara lika stora. Sedan är det bara att montera ihop dem och se till att de sitter bra. Det blir en snygg och unik inredningsdetalj.