11 juni, 2021 hedvig 0Comment

Pyssel är ett ord som spänner över en mängd olika aktiviteter. Att pyssla kan vara allt från broderi och virkning till textilt skapande och collage. Många tänker nog främst på klippa och klistra när ordet pyssel nämns. Men sanningen är att pyssel kan vara vad som helst. Att designa egna posters eller måla tavlor är en typ av pyssel. Du kan också pyssla ihop en mängd olika inredningsdetaljer till ditt hem. Om du gör något liknande pyssel som du använder i din inredning kan du alltid matcha det med några snygga posters. Hos https://dearsam.se/ kan du hitta mängder med posters som du kan matcha med antingen dina egna tavlor i en tavelvägg eller med dina egengjorda inredningsdetaljer. Om du vill att ditt hem ska kännas genomtänkt är valet av motiv väldigt viktigt och att du såklart väljer motiv som du faktiskt tycker om. Att ha färgskalan som du har i rummet i åtanke när du väljer motiv är viktigt men att bara tänka på det kan ge ett ganska trist intryck. Motiven ska på något sätt spegla din personlighet och tillsammans med dina egna inredningsdetaljer kommer det ge rummet en personlig touch.

Byt posters och tavlor ofta

Ett tips som du kan ta med dig när du inreder med posters och andra tavlor är att du kan byta ut dem ofta. Att byta konst ofta gör att du håller rummet levande. Om du ramlar över något motiv som du gillar så köp det direkt och byt ut ett motiv hemma. Du kan också flytta konst och tavlor mellan olika rum för att få förändring. Att ha konst och posters förhöjer stämningen och känslan i ett rum på ett väldigt bra sätt. När du inreder med posters kan du använda din fantasi och inte bara sätta upp dem på väggen. De kan stå på en byrå, öppna hyllplan, i fönster och på ett skrivbord. Det finns hur många sätt som helst att inreda med tavlor.

Att göra egna posters

Att göra egna posters och tavlor är en typ av pyssel som är roligt. Du kan antingen göra klassiska tavlor som du målar eller så kan du designa abstrakta tavlor med mönster och former av olika material som du sedan ramar in. Du kan också designa posters med en surfplatta och penna eller i ett designprogram på datorn. I ett designprogram kan du göra allt möjligt. Det går att göra fina barnposters till barnrummet eller skriva dina favoritcitat och göra en snygg design av det.

Vuxna som pysslar är kreatörer

Om du är vuxen och pysslar mycket är möjligen kreatör är ett bättre ord, även om det främst används inom yrkeskategorier som håller på med form och design. Som kreatör jobbar du med att vara kreativ och använder din fantasi för att skapa något nytt. I modebranschen räknas designern som kreatör och i konstvärlden är det konstnären. Att skapa saker och använda din kreativitet är precis vad du gör när du pysslar.