8 juni, 2021 hedvig 0Comment

Pyssel blir allt mer populärt och det är ett väldigt stort område om du nyss kommit i kontakt med pysselvärlden. Du behöver egentligen inte köpa en massa pysselmaterial utan du kan börja med det du har hemma. Konservburkar, äggkartonger och tygbitar går det att göra mycket med. Gillar du att teckna och måla kan du köpa färgpennor eller penslar och färg. Om du målar några fina alster som du känner dig nöjd med kan du alltid rama in dem och hänga upp. Det kommer ge din inredning en personlig touch. Du kan alltid matcha dina målningar med Posters & affischer och göra en snygg tavelvägg. Matcha färgerna på dina bilder med affischerna och posters för att få en fin harmoni mellan alla bilder. Ett tips är att välja två eller tre olika färgkombinationer till din tavelvägg. Utgå ifrån dina egenmålade bilder. Du kanske har målat bilder i olika storlekar och det gör inget. Det kommer bara bli snyggt med ramar i olika storlekar. Nyckeln till en snygg tavelvägg är att ha en plan för alla bilder.

Låt det ta tid i början

Oavsett vilken inriktning du tar i pysselvärlden är det viktigaste när du ska komma igång med ditt pyssel att inte ha någon prestige. Låt fantasin flöda och tillåt kreativiteten att komma fram. Det är inte resultatet som spelar störst roll. Du kommer inte vara en proffspysslare om du aldrig gjort det förut. I början kan det vara svårt att veta vad du ska göra eller måla men det finns en massa tips på nätet. En snabb sökning på Google och du kommer få flera uppslag på vad du kan göra.

Testa scrapbooking

Scrapbooking är en form av pyssel som du kan testa. Du kan göra scrapbook-album eller födelsedagskort. Scrapbooking går ut på att du klipper och klistrar, monterar och dekorerar. Denna typ av pyssel är väldigt avkopplande och roligt. Ett tips är att börja i liten skala i början. Du kommer långt med lim, papper, lite paljetter, självhäftande blommor, washitejp och olika stämplar.