3 januari, 2021 hedvig 0Comment

Om du gillar scrapbooking och pyssel vill du nog också bo i ett mysigt hus. Ett sätt att få ett hus att bli riktigt charmigt och personligt är genom att fokusera på taket. Istället för att ditt hustak ser ut som alla andras, så satsar du på bandtäckning och ger huset mer karaktär.

Satsa på personligt tak

Det är inte bara kort och lådor som du vill fixa och ge ett personligt uttryck, utan naturligtvis också ditt hem eller sommarstuga. Skapa en fin altan, smycka huset med snickarglädje, anlägg en fin trädgård som du verkligen trivs i och ge ditt hus ett personligt tak. Pittoreska hus har nästan alltid tak med personlighet. Ibland är det hur taken är utformade, andra gånger är det material eller färg. Det finns så många sätt som du kan taksätta ditt hus eller din sommarstuga. I Sverige är det många som bara har ett vanligt tak med två rektangulära sidor på vardera sidan av taknocken, ofta i svart eller rött. Men du kan göra så mycket mer. Bästa sättet att börja på är genom att kontakta Norrmalms Plåtslageri som tillverkar ditt tak och naturligtvis hjälper dig med både praktiska och snygga lösningar. Varför inte satsa på bandtäckning som innebär att plåten tillverkas och levereras i långa band, monteras från nock till takfot och ger ditt tak ett personligt och sobert utseende. Bandtäckning är också ett mycket bra takalternativ till ditt lusthus.

Charmigt hus

Förutom att skaffa ett snyggt tak, finns det mycket som du kan göra för att ditt hus eller sommarstuga ska se personlig ut. Ett tips är att satsa på små utbyggnader med vackra rundade tak. Det är ett enkelt sätt att få ett riktigt grått och tråkigt hus att bli gatans eller byns snyggaste. Det är kombinationen av en utbyggnad, som ett burspråk, och det tillhörande taket som skapar charmen.

Välja färg

Ett hustak måste inte vara svart, rött eller grönt, även om det både är vanliga och passande färger. När du ska göra iordning ditt tak kan du gå ut på internet och bli inspirerad av olika färger på hustak i både Sverige och andra länder. I Tyskland finns det till exempel hus med mörkblått eller klarblåa tak. Våga ta ut svängarna, men naturligtvis på ett sätt som samtidigt ser stiligt ut. Om du gillar färgen på ditt hustak kan det vara klokt att tvätta och måla hustaket något gång emellanåt. Hustak har inget skydd alls mot vind, sol (värsta fienden), regn och snö. Att måla om taket kan också vara ett billigt sätt att ge huset ett nytt utseende.