3 juli, 2017 hedvig 0Comment

Scrapbooking har blivit en allt mer populär hobby. Den har sitt ursprung i USA, men har under de senaste åren blivit allt större i Sverige. Nu finns såväl böcker som kurser och till och med affärer som specialiserat sig just på scrapbooking. Det handlar egentligen om att man använder foton och andra minnen för att skapa minnestavlor och böcker. Det fungerar ungefär som ett fotoalbum förutom att man använder olika papper, stämplar, pennor med mera för att dekorera på och omkring de olika fotografierna. Många skapar också vackra kollage med sina bilder.

Scrapbooka vackra saker

Med tekniken scrapbooking kan man dekorera mycket. En gammal byrå, ett ljus eller något annat kan få ett helt nytt och individanpassat utseende med hjälp av ett par foton och andra vackra saker. Med vinylplast kan man göra mycket. vinylplast är praktiskt och lätt att använda. Det fäster på nästan alla material och ät enkelt att klippa till i rätt längd och i olika former. Plasten är självhäftande och tål även att man torkar av den med vatten. Den kan därför användas på såväl byrålådor som hyllor och bordsskivor. Det är enkelt att göra om hemma med enkla medel. Med vackra foton, papper och kanske ett par snäckor kan man skapa en vacker fotoram med minnen från sommaren.

Var hitta material?

Vill man börja med scrapbooking bör man ha lite material att använda. Många saker kanske man redan har hemma. Bara fantasin sätter gränser för vad man kan använda. Tidningspapper, snören och fina tygbitar kan man redan ha hemma. I naturen kan man hitta vackra små stenar, blad, snäckor och små pinnar som kan vara fina att dekorera med. Foton har man ofta på datorn och dessa kan lätt skrivas ut. Man kan också behöva lite verktyg så som tänger och saxar. Detta finns hos affärer som till exempel buildor.se. I många affärer kan man hitta bra lim som inte gör papper och foton gulaktiga efter ett par år. Om man vill att sakerna ska hålla sig fina kan det vara värt att investera i.