2 maj, 2017 hedvig 0Comment

Som nyinvigd i scrapbookingvärlden kan det lätt kännas överväldigande när man går in i en hobbybutik och letar sig fram till hyllan för scrapbooking, eftersom det finns så mycket att välja mellan. Antagligen behöver man inte ens leta, eftersom scrapbooking är en så stor del av hobbybutikernas försäljning numera. Men var ska man egentligen börja? Vilka material behöver man för scrapbooking, och vad kan man vänta med till senare? För något som man också snart kommer att upptäcka är att scrapbookingmaterial är dyrt.

Något som är absolut nödvändigt är så kallat cardstock, vilket är en typ av tjockare papper som utgör själva grunden för varje layout. Det kan vara bra att köpa på sig ett grundsortiment av cardstock i olika färger och mönster. Något annat som är A och O är en bra, vass sax. Senare kan man köpa till olika stansar om man vill skapa mer komplicerade former. Annat som man kan använda för att dekorera runt fotografiet är stämplar och olika pappersdekorationer, som man kan köpa färdiga i set med olika teman. Dessa kan dock kosta på.

Det är ingen bra idé att skuldsätta sig för scrapbooking, hur roligt man än tycker att det är, men om man ska förbereda en layout inför ett särskilt tillfälle, som ett dop eller ett bröllop, att till exempel ge som gåva, kan en nödlösning för att ha råd att köpa material (om pengarna tryter) vara att ta ett snabblån på Snabbfinans.se. Då får man sedan betala tillbaka lånet bit för bit, och klara sig på det scrapbookingmaterial man redan har hemma tills man har sparat ihop en liten scrapbookingbudget igen.