3 april, 2017 hedvig 0Comment

Känner du dig sugen på att prova scrapbooking, men tycker att det är svårt att veta var du ska börja? Då kan det vara en bra idé att gå en kurs i scrapbooking. På en kurs får du både lära dig grunderna, det vill säga det rent praktiska, och du får inspiration. Kurser i scrapbooking finns på flera ställen i landet, och erbjuds bland annat av Medborgarskolan.

En kurs i scrapbooking bör bland annat ta upp praktiska färdigheter som hur man beskär bilder, hur man bäst bevarar de minnen man vill ha med i scrapbooken och vilka papperstyper som lämpar sig bäst för olika ändamål. Kursdeltagarna bör också få lära sig hur man lägger upp en snygg disposition och hur man bör tänka kring färgval.

När du har gått klart kursen och ska sätta igång, kommer du snart att märka (om du inte gjorde det redan under kursen) hur mycket material, tillbehör och verktyg det finns att köpa när det gäller scrapbooking. Om man inte är försiktig kan det med andra ord snabbt bli en dyr hobby. Ett sätt att hålla nere kostnaderna är att först söka efter rabattkoder på nätet innan man handlar. Då kan man med gott samvete köpa vackra band, klisterdekorationer, färgat papper och allt annat som behövs för att skapa en vacker scrapbook-sida.