8 mars, 2017 hedvig 0Comment

På senare år har scrapbooking bara blivit mer och mer populärt. Idag finns det ett stort antal butiker som är specialiserade på denna hobby och säljer papper och andra tillbehör för just detta ändamål. Även pysslet har ökat lavinartat och idag är det inte bara något man gör med sina barn utan också något var och varannan vuxen gör som ett sätt att varva ner. Man kanske tillverkar små placeringskort för dotterns bröllop eller julklappar för den närmsta familjen. Oavsett vad man väljer att fokusera på skapar man minnen för livet.

För en snyggare dukning

Under flera års tid har fotoalbum och möjligheten att bevara minnen på ett vackert sätt varit oerhört populärt. Det har klippts och klistrats i varje hem och i många fall har hela familjen varit delaktig. Idag tar en enda bild upp en hel albumsida, omringad av girlanger, små dikter, utklippta blommor och liknande. Men som med allting annats förändras trenderna och sakta men säkert har servetterna börjat ta sig in på marknaden. Nu är det istället många som ägnar sig åt enkla och snygga servettvikningar och vad passar väl bättre inför sommarens och vinterns stundande fester än vackert vikta servetter på bord dekorerade med hemmagjorda lanternor och blomsterkvastar.

Slappna av och skapa

De flesta av oss stressar sig igenom vardagen. Vi lär oss att leva med det men stressen är på många sätt ändå vår ständiga följeslagare. Vi skall jobba minst 40 timmar i veckan, barnen skall i skolan och på olika aktiviteter, mat skall inhandlas och tillagas, ärenden skall springas och vänner skall träffas. Någon gång där i mitten skall man helst också hinna ägna ett par minuter åt sig själv. Så varför inte pyssla en stund? Finns det kanske en bok du länge velat läsa? Ladda ner den som ljudbok och sätt dig och fyll dina album med minnen från en fantastisk sommar. Slappna av en stund och njut av att du är du.