13 december, 2018 hedvig 0Comment

Att pyssla, skapa och tillverka saker är kreativt och ger oss en liten paus i vardagens stress. Man kan behöva ta tag i sig själv, sätta sig själv ner på en stol och bara pyssla undan alla tankar som maler. Nu när det snart är jul behöver vi säkert stressa ner mer än vanligt, och den gyllene ursäkten, om man nu måste ha en, är att man behöver göra sina egna julkort. När det gäller pyssel och scrapbooking har alla sin egen stil och det finns inga rätt eller fel.

Man behöver olika sorters papper i olika färger, lite glitter, en liten figurstans, sax, klister, piprensare, tandpetare, pärlor, klister samt kartong till själva korten. Endast fantasin sätter gränser för vad man kan använda, du kommer säkert på lite till om du tänker efter. Sand i olika färger kan bli väldigt effektfullt, snören är alltid bra samt en bra penna eller pennor som man kan skriva lite text med. Klistermärken och etiketter kan förvandlas till olika märken och dekorationer hur lätt som helst.

Den som vill göra julkort i 3D kan göra det, och garanterat kommer mottagaren att imponeras och glädjas åt innehållet. Det är inte svårt alls. Man tar några fyrkantiga pappersbitar, viker dem och sedan klistrar man ihop dem, och vips har man en gran. Här kan man variera storlek och höjd genom att använda olika många pappersbitar i olika storlekar. När man har gjort de olika delarna klistrar man ihop granen på kortet och sedan är det bara att dekorera hur man vill.

Det är inte bara ett kvinnligt fenomen med scrapbooking och pyssel, män pysslar också visar det sig. Tänk att sitta ner hela familjen och göra julkort åt mormor, morfar, farmor och farfar. Kanske även till barnens bästa kompisar och ett till fröken kanske. Det blir kvalitetstid med familjen, något som vi verkligen behöver nu i en stressig värld med krav, måsten, sociala medier och datorspel.

Inte så långt efter jul och nyår kommer Alla hjärtans dag och det är ju den perfekta dagen att ge bort något man själv pysslat ihop. Eget pyssel visar omtanke, att man har tagit sig tid, suttit ner och pysslat ihop något istället för att köpa något gulligt men opersonligt i första bästa butik.

Det går alldeles utmärkt att pyssla ihop födelsedagskort också, eller varför inte ett hempysslat gulligt kort och en present ifrån Big Babys stora sortiment om det vankas kalas eller babyshower? Här hittar du den perfekta presenten till barn, oavsett tillfälle. Eller så vill man själv ha en babygrind till trappan så att man hinner lägga ner pysslet lite försiktigt istället för att kasta det åt alla håll om ettåringen traskar utom synhåll.

Prova på att pyssla redan nu och låt din kreativa sida få lite näring och utrymme.