29 mars, 2016 hedvig 0Comment

I juletid så är det populärt att tillverka sina egna julkort, att göra personliga julklappsinslagningar, presentpåsar och annat pyssel. Att skicka iväg ett egenproducerat julkort är för många synonymt med att visa extra kärlek och uppskattning.

Man behöver inte vara scrapbookingexpert för att skapa sina egna julkort och det är lättare än det seChristmas scrapbookingr ut. Införskaffar man papper, några dekorationer, lim och sax så är är man redo att skapa. Är man nybörjare så är det en god idé att hålla nere ambitionsnivån. Håll det enkelt och stilrent, undvik för mycket dekorationer och lämna lite tomma ytor. Ett enkelt sätt att göra det personligt är att använda olika former och storlekar – ett julkort måste inte vara i samma form som ett vykort utan kan vara runt, i formen av ett hjärta, en stjärna, ett djur… ja, bara fantasin sätter gränser. Allt blir enklare med bra material att arbeta med varför det rekommenderas att investera i ett bra, starkt papper. Men har man papper liggandes hemma, till exempel inslagningspapper eller tapeter så kan detta snabbt också bli ett julkort. Klipp den form du önskar och dekorera med småsaker som du finner hemma så behöver du kanske inte ens investera i annat än portot.

Är man inte pyssligt lagd men ändå har ambitionen att skapa egna julkort så använder man sig av datorn. Det finns en mängd olika företag genom vilka man kan skapa personliga julkort med bilder på tomteklädda barn, hundar med renöron, snötäckta trätofflor eller annat kul.

Att göra personliga julklappsinslagningar och presentpåsar behöver inte heller vara sChristmas scrapbookingpeciellt svårt eller komplicerat. Utgå från färdigköpt material. Köp ett avskalat papper eller en enfärgad påse och låt kreativiteten flöda. Måla i olika färger och sätt på dekorationer i form av pärlor, rosetter och bokmärken. Knyt på ett fint snöre. Fäst ett foto. Gör egna etiketter och häng på. Skapa ett doftande paket genom att knyta på en blomma eller en kanelstång. Klä in en flaska. Skriv en personlig dikt eller hälsning. Sök inspiration på nätet, till exempel på Scrapptorget . Det mesta som man kommer på att göra har gjorts förut men varje scrapbookare skapar något unikt.